Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Kirándulj bicajjal Nagytéténybe!

Kirándulás és kultúrkaland, ahol megismerkedhetünk a Nagytétényi Kastély kincseivel, a könyvtárként működő régi zsinagóga épületével, a Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központ helytörténeti gyűjteményével és Nagytétény izgalmas történetével. Kedvezményesen, valamint ingyenesen látogatható helyszínek, rendhagyó tárlatvezetés a Nagytétényi Kastélyban, piknik a kastélyparkban, Töhötöm magyar honfoglaló vitéz öröksége és Nagytétény helytörténetének bemutatása vár a kirándulni vágyókra. Pattanj bringára és járd körbe Nagytétényt, ahol Hugonnay Vilma és Romhányi József is született!


Szervezett bringás túrák indulnak Nagytéténybe a délelőtt folyamán, majd 12.00 órától tárlatvezetés és piknik a Nagytétényi Kastélyban (kedvezményes belépőjegy). 13.45-től helytörténeti séta, majd bemutatkozik a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Nagytétényi Könyvtára (régi zsinagóga). 14.30-tól folytatódik a vezetett helytörténeti séta, majd vetítéses előadás a Cziffra Házban 15.30-tól. 16.00 órától pedig tárlatvezetés a Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központ helytörténeti kiállításában.
 

Szervezett bringás túrák indulnak túravezetőkkel Nagytéténybe az alábbi időpontokban a felsorolt találkozási pontokról:
10.30 Kálvin tér – református templom elől
11.00 Kelenföld vasútállomás – pályaudvar bejárata elől
10.45 Érd - Érdligeti-tó (Balatoni út - Fürdő utca)

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.
 

 

Közreműködő szervezetek:

Magyar Kerékpárosklub Dél-budai Területi Szervezet és Érd és Térsége Területi Szervezet, valamint az Érd Körbe Egyesület
 

 

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/programs/view/299,Nagyt%C3%A9t%C3%A9nyi+Kult%C3%BArbebic?type=archive