Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

A konferencia a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, az Iparművészeti Múzeum, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Magyar Formatervezési Tanács és a Designtrend Kiadó együttműködésében, a Design Hét Budapest eseménysorozatához kapcsolódóan kerül megrendezésre.A konferenciát Dr. Slézia József előadása vezeti fel, melynek során a szerkesztésében megjelent Kortárs magyar formatervezés könyv anyagát elemezve mutatja be a terület elmúlt évtizedbeli eredményeit, aktuális jellemzőit, főbb irányait és kihívásait.

A konferencia két nagy témakörben kívánja bemutatni a magyar formatervezés jelenlegi helyzetét és jövőbeni lehetőségeit. A magyar design történeti kutatásának nagy alakjai: Ernyey Gyula és Vadas József -, aktív tervezők, többek között a többszörös Red Dot-díjas Co&Co formatervezői, a kristálycsillár-varázsló Manooi vezetői, valamint több évtizedes tapasztalattal rendelkező oktatók és kutatók a Stratégia és praxis valamint az Oktatás és kutatás szekciókban 25 perces előadások keretében prezentálják saját gyakorlatukat, eredményeiket, a terület jelenével és közeljövőjével kapcsolatos legkülönfélébb problémáikat és javaslataikat.

Az előadásokat követően lehetőség lesz az elhangzottakkal kapcsolatban hozzászólásokra, a közös továbbgondolására serkentő nézőpontok és javaslatok megvitatására.

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/programs/view/327,Kort%C3%A1rs+magyar+formatervez%C3%A9s+konferencia+?type=archive