Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Különleges zenei csemegével, kiállítással, kosztümös tárlatvezetésekkel, kézműves foglalkozásokkal várjuk kedves látogatóinkat 2015. március 8-án, vasárnap tartott nőnapi rendezvényünkön.

Részletes program:

  • 12:00−13:30 Kosztümös tárlatvezetés (1. csoport; max. létszám 20 fő, az előzetes regisztráció ajánlott)
  • 13:30−15:00 Kosztümös tárlatvezetés (2. csoport; max. létszám 20 fő, az előzetes regisztráció ajánlott)

A bútortörténeti séta során megelevenedik Száraz Julianna báróné és az első magyar orvosnő, Szentgyörgyi gróf Hugonnai Vilma élete; felidézzük a francia rokokó legendás nőalakjának Madame de Pompadournak praktikáit.

  • 12:00−15:00 Nőnapi kedves apróságok. Kézműveskedés.
  • 15:00−15:30 „Köpönyegem pedig az én irgalmasságom, mivel senki hozzám folyamodót vissza nem utasítok.” - Mária ábrázolások.

Dr. Dragon Zoltán művészettörténész, muzeológus előadása az Ars Sacra szervezésében.

  • 16:00−17:00 „Két világ barokk zenéje” Aura Musicale kamaraegyüttes komolyzenei koncertje.

18. századi zene a bolíviai jezsuita missziók hagyatékából, valamint a soproni zenei archívumok anyagából. A koncertet az MTA Domus Hungarica Kuratórium, a Bethlen Gábor Alapítvány, az Argentin Köztársaság Nagykövetsége és a Párbeszéd Háza támogatja.

Előadók:
Az Aura Musicale barokk kamaraegyüttes tagjai: Máté Balázs (az együttes művészeti vezetője) barokk cselló, Posvánecz Éva barokk hegedű, valamint Kemény Kinga (gregorián énekszólista), Kutik Rezső tenor, csembalón közreműködik és vezényel Sylvia Leidemann (Argentína).

 

A program során a Bútorművészet a gótikától a biedermeierig című állandó kiállításunk mellett Mátyás András kortárs képzőművész „Örök nő” című kiállítását is megtekinthetik kedves látogatóink.

Szeretettel várjuk Önöket!
Információ és regisztráció: e-mail küldés

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/programs/view/346,H%C3%A1rom+n%C5%91%2C+h%C3%A1rom+kor%2C+egy+kast%C3%A9ly?type=archive