Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

    


Üdvözöljük a Nagytétényi Kastély új oldalán!

A 18. században épült, parkkal körülvett Száraz-Rudnyánszky kastély újra látogatható: felújítva, eredeti pompájában várja látogatóit.

 

 

 

    

  

Látogatói információk

  

Aktualitások

  

Kiállítások

  

 

 

Nyitva tartás:

kedd-vasárnap: 10:00 - 18:00

hétfőn:               zárva

 

 

Megközelíthetőség:

Cím: 1225 Budapest, Kastélypark u. 9 - 11.

E-mai: e-mail küldés

Tel.: +36 1 207 0005

 

További információk>

 

 

Rólunk

 

Időszaki kiállításainkról, kapcsolódó programjainkról, rendezvényeinkről oldalunkon tájékozódhat, vagy e-mailben érdeklődhet (e-mail küldés). Küldje el személyes észrevételeit a fenti címre! Reméljük, kedvet kapnak ahhoz, hogy személyesen is felkeressék múzeumunkat! Kellemes időtöltést kívánunk!

Élet a Múzeumban

A 18. században épült, parkkal körülvett Száraz-Rudnyánszky kastély újra látogatható: felújítva, eredeti pompájában várja látogatóit. A kastély története és természeti környezete kitünő lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra.

 

 

Bútorfestő tábor 

A tábor résztvevői egy hetes program keretében ismerkedhetnek meg a történeti Gömör-Torna vármegye egyedülálló kulturális világával.

 

 2014. július 21-25.

 További információk>

 

Múzeumpedagógia

 

Rejtély a kastélyban - az eltűnt levél nyomában

A foglalkozás célja a 18.-19. század viharos történelmének élményszerű feldolgozása, a diákok iskolai ismereteinek gyarapítása. A gyerekek egy izgalmas detektív történet szereplőiként sokrétűen gyarapíthatják történelmi, kultúrtörténeti, és irodalmi ismereteiket.

 

Mátyás király esküvője - utazás a reneszánsz világba

Milyen volt nagy királyunk, Mátyás, és a nápolyi királylány, Beatrix esküvője? A történeti források segítségével felidézzük a reneszánsz kori királyi esküvőt, és kitaláljuk, mit rejthetett Beatrix kelengyeládája.

 

"Nem mind arany, ami fénylik!" - főúri életmód Magyarországon Mária Terézia idején

Parókák, fűzők, kastélyok és bálok! Fény derül a korabeli öltözködési szokásokra, kiderül, "ki hordta a nadrágot" a Rudnyánszky családban, ha ugyan hordtak nadrágot akkoriban... 

 

További foglalkozásaink >

 

 

 

 

 

 

 

Bútorművészet a gótikától a biedermeierig

Az Iparművészeti Múzeum állandó bútortörténeti kiállítása, Európában egyedülálló módon és gazdagságban mutatja be a bútorművesség kézműves korszakát.

Precízió és Luxus

Radvánszky Ferenc gyűjteményből az óraművesség remekeit mutatja be Nagytétényi Kastély reprezentatív kamarakiállítása.

További információk>

Szolgáltatások

 

Bérelhető rendezvénytermeink, szabadtéri helyszínek 

A kastély díszudvarra néző emeleti díszterme alkalmas konferenciák, tárgyalások, sajtótájékoztatók, hangversenyek, előadások, termékbemutatók megrendezésére.

 

Esküvői szertartás és fotózás

Csoportos és kosztümös vezetések

Az időszaki és az állandó kiállításokon kizárólag múzeumunk képzett tárlatvezetői taranak magyar, illetve idegen nyelvű tárlatvezetést. 

 

 

 

    


Legfrissebb információk

Az Iparművészeti Múzeum 1985-ben vásárolta az 1880-as évekből származó, szivarkínáló szekrénykét. Központi ajtónyitó szerkezettel rendelkezik, egy kar elforgatásával mind a hat kis ajtó kinyílik. Belseje zenélő szerkezetet rejt, kulccsal felhúzva Bizet Carmenjéből a ,,Les Toreadors" dallamát, illetve Bellini Normájából a ,,Qual cors tradisti" című áriát játssza.

 

 

 

    

 

 

Lechner 2014

 

2014-ben emlékezünk a nemzeti építőművészet mestere, Lechner Ödön halálának századik évfordulójára. Az Iparművészeti Múzeum koordinálásában az emlékévben számos eseményre kerül sor, amelyek szélesebb körben ismertté teszik Lechner munkásságát, a Világörökségre is jelölt építészeti hagyatékát. Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága javaslatára az évforduló – Ybl Miklós születésének 200. évfordulója mellett – az UNESCO által hivatalosan megünnepelt évfordulók listáján szerepel.

 

 

 

Iparművészeti Múzeum

Blogok

 

Egy császári uzsonna különös kelléke az Esterházy-kincstárból

Friss kutatási eredményeinkről tudósító rovatunkban ez alkalommal egy ametiszt serleget mutatunk be, amely I. Lipót 1668. évi kismartoni...

 

 

 

Háborúból Béke - az Esterházy-kincstár egy emblematikus tárgyának története

Most induló tudományos rovatunkban elsőként az Esterházy-kincstár egy újonnan restaurált tárgyának kalandos történetét mutatjuk be.

 

 

Kutatóknak

Az Iparművészeti Múzeum lehetőséget nyújt szakemberek számára a gyűjteményekben és az Adattárban való kutatásra. A céltéma vagy dokumentum fellelési esélyeiről a gyűjteményi osztályoknál lehet érdeklődni. A tudományos munkához szükséges engedélykérést és a fotómegrendeléseket az érintett gyűjteményi főosztályhoz kell két példányban, személyesen vagy postai úton, e-mailen vagy faxon eljuttatni. A kérelmeket az intézmény főigazgatója bírálja el. Az engedélyezéshez szükséges formanyomtatványok, valamint az intézmény Kutatási Szabályzata és Fotószabályzata itt tölthető le.

 

Könyvtár


Könyvtárunk július 1-jétől augusztus 29-ig zárva tart.

 

 A múzeum története

 

 

 

 

Aktuális kutatások

 

 

 

 

 

 

 

Könyvtár elérhetőségei

 Telefon: +36 1 456 5177
 Fax: +36 1 217 5838
 E-mail: e-mail küldés

Adattár

 

 

Közösségi média:

 

 

 

 

Utoljára módosítva 2014. július 22. 13:38:47
Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/contents/hu/servefile?id=253&style=accessible